slide_mare_3

Despre proiect

Proiectul cultural “VIOARA LUI GEORGE ENESCU” propune noi mijloace de expresie artistică pentru educație prin cultură, mijloace care fac muzică clasică atractivă și accesibilă, prin aducerea sa într-un spațiu cât mai aproape de publicul țintă – elevi și profesori din licee bucureștene. Concertele masterclass sunt destinate unui grup țintă care va avea acces la noi tehnici și metode de predare / învățare, de acumulare a cunoștințelor, pentru crearea de abilități și competențe artistice, care se pot constitui în modele de bună practică aplicabile și pentru predarea la alte discipline. Metodele se bazează pe învățarea interactivă și stimularea inteligenței emoționale, pe suportul unor manifestări culturale – lecție muzicală, de introducere și utilizarea de simboluri în muzică clasică. Baza de date a acestei metode educaționale se constituie într-un program cu piese de largă popularitate din literatura pentru vioara și pian, care va fi “răsfoit” împreună cu elevii și profesorii participanți la sesiunile masterclass.
Publicul sesiunilor masterclass pentru muzica clasică va avea acces la creația muzicală de valoare, muzica clasică din repertoriul românesc și internațional. Elevii vor avea ocazia sa cunoască forme și tehnici de interpretare necunoscute, expresii artistice care vor contribui la accesul acestora la creațiile și interpretările artiștilor români.
Vioara Guarneri cu care violonistul Gabriel Croitoru va concerta în liceele bucureștene este un obiect de patrimoniu, ce a aparținut compozitorului și violonistului George Enescu. Aceasta este în patrimoniul Muzeului Naţional “George Enescu” care se află în Palatul Cantacuzino, una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti.